Bank Norwegian: Kokemuksia kulutusluotosta ja pankista

Bank Norwegian on Suomessa jo hyvin tunnettu norjalainen digitaalinen pankki. Bank Norwegianilta voi hakea vakuudetonta lainaa tai luottokorttia, ja pankki tarjoaa lisäksi ratkaisuja säästämiseen sekä erilaisia vakuutuksia.

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainasummat:

5000 – 60 000 €

Korko:

7.79 – 19 %

Laina-aika:

1 – 15 vuotta

Bank Norwegian pikafaktat

Bank Norwegian on arvostettu norjalainen pankki, joka on toiminut Suomessa jo useamman vuoden ajan.

Minkälaista lainaa Bank Norwegianin kautta voi hakea?

Bank Norwegian laina

Bank Norwegianilta voi hakea vakuudetonta lainaa eli kulutusluottoa. Lainan voi käyttää esimerkiksi asunnon tai kesämökin remontointiin, auton hankintaan, lomamatkan rahoittamiseen tai sitä voi hakea muuhun yllättävään rahantarpeeseen. 

Bank Norwegian tarjoaa mahdollisuutta myös vanhojen lainojen yhdistämiseen. Tämä tulee kuitenkin muistaa ilmoittaa erikseen lainahakemuksessa.

Bank Norwegian laina pähkinänkuoressa

 • Lainasumma 1 000 – 60 000 euroa
 • Takaisinmaksuaika 1 – 15 vuotta
 • Lainan korkoprosentti 7,79 – 19,99 %

Koska laina on vakuudeton, ei sen pantiksi tarvitse asettaa kiinteää omaisuutta. Lainan korkoprosentti on aina yksilöllinen.

Bank Norwegianilta voi hakea myös erityisesti paljon matkailevalle sopivaa luottokorttia.

Bank Norwegian luottokortti

Bank Norwegian luottokortti
 • Luottoraja jopa 15 000 euroa
 • Korko 19,99 %
 • Todellinen vuosikorko 21,92 %
 • Korttiin sisältyy päivittäistavaravakuutus ja matkavakuutus, muita vakuutuksia saatavilla lisämaksusta
 • Jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa

Kortilta voi nostaa maksutta käteistä sekä kotimaassa että ulkomailla, ja korttia käyttämällä voi kerryttää joko maksutapaetua tai cashpoint-pisteitä. Cashpoint-pisteitä voi puolestaan käyttää Norwegian-lentoyhtiön lentolippujen ostamiseen.

Kuka voi saada lainaa Bank Norwegianilta?

Bank Norwegianilta voi lähteä hakemaan lainaa, kun täyttää seuraavat vaatimukset:

 • Ikää tulee olla vähintään 23-vuotta.
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä.
 • Olet ollut Suomen väestörekisterissä kirjoilla vähintään kolmen vuoden ajan.

Päätökseen lainan myöntämisestä vaikuttaa myös moni muu asia kuten tulot, menot sekä muut mahdolliset velat ja luotot.

Lainaa voi joskus saada helpommin, mikäli sitä hakee yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

Bank Norwegian lainan hakeminen

Bank Norwegianilta haetaan lainaa netin kautta. Ennen lainan hakemista on hyvä laskea itselleen sopiva kuukausierä ja lainasumma.

Lainan hakeminen onnistuu seuraavasti:

 1. Täytä hakemus Bank Norwegianin sivuilla.
 2. Vastaanota lainatarjous.
 3. Joskus sinulta pyydetään vielä asiakirjoja hakemuksen tueksi.
 4. Asiakirjojen tarkastamisen jälkeen saat lopullisen lainatarjouksen. Tutustu vielä huolellisesti lopulliseen tarjoukseen.
 5. Sopimus hyväksytään omien pankkitunnusten välityksellä.
 6. Vastaanota rahat pankkitilillesi.

Bank Norwegian on nykyään osa NOBA Bank Groupia

Bank Norwegian on perustettu Norjassa vuonna 2007. Se on ehtinyt toimia Suomessa jo pidempään, ja se onkin jo ehtinyt vakiinnuttaa asemansa kotimaan lainamarkkinoilla. 

Yhtiöllä on yhteensä yli 1,5 miljoonaa asiakasta Suomen lisäksi muissa Pohjoismaissa, Saksassa ja Espanjassa.

Vuonna 2022 Bank Norwegian ja ruotsalainen Nordax Bank sulautuivat yhteen. Nimi muutettiin vuonna 2023 NOBA Bank Groupiksi, jonka norjalainen sivuliike Bank Norwegian on.

Bank Norwegianilla ei ole omaa sivuliikettä Suomessa, vaan se toimii rajan yli.

Bank Norwegian tarjoaa myös säästötilin ja vakuutuksia

Säästötilin korko ja avausmaksu

Lainan ja luottokortin lisäksi Bank Norwegianille voi avata säästötilin. Säästötilille ei ole asetettu minimitalletusvaatimusta ja sieltä voi nostaa rahaa maksutta aina tarvittaessa. 

Bank Norwegianin säästötilin korko on erittäin kilpailukykyinen, ja se päivittyy yleisen korkotason heilahtelun mukaisesti. Yritys tarjoaakin usein markkinoiden parasta korkoa säästöille. 

Luottokorttiin kuuluu valmiiksi joitain vakuutuksia, ja lisämaksusta vakuutusturvaa voi kasvattaa entisestään. Kortin haltija voi halutessaan ottaa lisäturvan autonvuokrauksen omavastuun kattamiseksi tai identiteettivarkauden varalta.

Luottokorttiin voi ottaa myös maksuturvavakuutuksen. Vakuutuksesta voi hakea korvauksia luottokorttiin liittyviin maksuihin silloin, jos sairastuu tai joutuu työttömäksi.

Bank Norwegian asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Bank Norwegianin asiakaspalveluun saa yhteyden puhelimitse tai yhteydenottolomakkeen kautta. Nettisivuilta löytyy myös chatti, jonka kautta voi saada botilta vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

 • Puhelinnumero: 07532 66 200 (pvm/mpm)
 • Kortin sulkupalvelu ulkomailta: +358 7532 66 200 (ulkomaan puhelumaksu)
 • Sähköposti: asiakaspalvelu@banknorwegian.com
 • Aukioloajat: ma – pe 11.00 – 17.00, kortin sulkupalvelu auki ympäri vuorokauden
 • Postiosoite: Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group AB (publ) | Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norja

Asiakkaiden kokemuksia Bank Norwegianista

Bank Norwegian on toiminut Suomessa jo vuodesta 2015, ja sillä on lukuisia tyytyväisiä asiakkaita. 

Erityisesti luottokortti ja siihen sisältyvät edut saavat positiivista palautetta. Asiakkaat ovatkin saaneet maksettua lentoja cashpoint-pisteillä, ja matkavakuutus on koettu hyödylliseksi.

Pankin asiakkaat ovat olleet myös tyytyväisiä sovellukseen, josta näkee omat tiedot helposti. Sovelluksen kautta voi seurata lainan lyhenemistä ja katsoa luottokortin tai säästötilin tietoja. Sovellus onkin selkeä ja helppokäyttöinen mahdollistaen raha-asioiden helpon seuraamisen.

Bank Norwegianin kriteerit lainan myöntämiseen ovat hyvin paljon saman tasoiset kuin muilla toimijoilla. Pankin toiminta koetaan luotettavaksi, ja sekä laina- että luottokorttiasiakkaat ovat olleet tyytyväisiä tuotteisiin.

Usein kysytyt kysymykset

Miten haen lainaa Bank Norwegianilta?

Lainan hakeminen Bank Norwegianilta tapahtuu verkossa. Sinun tulee täyttää hakemus heidän verkkosivuillaan, jossa sinulta kysytään henkilökohtaisia ja taloudellisia tietoja. Hakuprosessi sisältää luottotietojen tarkistuksen ja vaatii henkilöllisyyden todistamista.

Mitkä ovat Bank Norwegianin lainan korko ja muut kulut?

Bank Norwegianin lainojen korot ja kulut vaihtelevat 7,79 – 19,00 % välillä riippuen lainan määrästä, takaisinmaksuajasta ja hakijan taloudellisesta tilanteesta. Korko määräytyy yksilöllisesti ja siihen vaikuttavat muun muassa luottoluokitus ja lainan suuruus.

Kuinka paljon voin lainata Bank Norwegianilta?

Lainasumma, jonka voit hakea Bank Norwegianilta, riippuu monista tekijöistä, kuten tuloistasi, veloistasi ja luottokelpoisuudestasi. Lainasummat vaihtelevat Bank Norwegianilla 5000 – 60 000 euron välillä.

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen?

Bank Norwegian käsittelee lainahakemuksia yleensä nopeasti. Lainapäätös ja mahdollinen lainan myöntäminen voivat tapahtua jopa saman päivän aikana, mutta joissain tapauksissa prosessi voi kestää kauemmin.

Voinko maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti?

Kyllä, Bank Norwegianin lainoja voi maksaa takaisin ennenaikaisesti ilman lisäkuluja. Kannattaa kuitenkin tarkistaa sopimusehdot tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluun tarkempien tietojen saamiseksi.

Miten voin ottaa yhteyttä Bank Norwegianin asiakaspalveluun?

Voit ottaa yhteyttä Bank Norwegianin asiakaspalveluun heidän verkkosivujensa kautta, sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot löytyvät tältä sivulta ja heidän verkkosivuiltaan.