Etua.fi kokemuksia

Etua.fi on Suomen pitkäikäisin lainavertailupalvelu, joka on perustettu jo vuonna 2008. Sen kautta voi kilpailuttaa kulutusluotot, hakea yhdistelylainaa ja kilpailuttaa asuntolainat. Myös yritykset voivat kilpailuttaa lainat Etua.fi kautta.

⭐⭐⭐⭐

Lainasummat:

500 – 60 000 €

Korko:

4.68 – 19 %

Laina-aika:

1 – 20 vuotta

Etua pikafaktat

Etua.fi on Suomen vanhin lainavertailupalvelu. Palvelun kautta on mahdollista kilpailuttaa vakuudettomat kulutusluotot ja vakuudelliset asuntolainat.

Minkälaista lainaa Etua.fi kautta voi hakea?

Etua.fi tarjoaa lainojen kilpailutusta laajasti, ja palvelun kautta voi lähteä hakemaan yhdistely- tai järjestelylainaa, kulutusluottoa ja kilpailuttaa asuntolainat. 

Etua.fi välittää hakemuksesi yhteistyökumppaneilleen, jotka tekevät halutessaan lainatarjouksen. Sinä pääset puolestaan vertailemaan tarjouksia ja valitsemaan niiden joukosta edullisimman.

Etua.fi kulutusluotto

 • Lainasumma 500 – 60 000 euroa
 • Laina-aika 1 – 18 vuotta
 • Lainan korkoprosentti 4,68 – 20 %

Sivuston kautta haettava kulutusluotto voi olla joko vakuudeton laina tai joustoluotto. Näistä laina maksetaan kertasummana tilille, minkä jälkeen sitä lyhennetään kuukausittain sovitulla summalla.

Joustoluotto tarjoaa puolestaan pidempiaikaista joustoa rahatilanteeseen, ja se onkin luonteeltaan jatkuva. Hakijalle myönnetään tietty luottoraja, ja asiakas voi nostaa luotolta rahaa silloin, kun itse haluaa.

Joustoluotolla ei ole tarkkaa takaisinmaksuaikaa, mutta kuukausittain lyhennetään vähintään sovittu minimisumma. Maksettu lyhennys on tarvittaessa uudelleen nostettavissa luotolta.

Etua.fi yhdistelylaina

Palvelun kautta voi hakea lainaa myös jo olemassa olevien velkojen yhdistelyyn tai järjestelyyn. Yhdistelemällä lainat onkin mahdollista säästää lainakuluissa, kun useamman lainan sijaan kuluja kertyy vain yhdestä.

Myös yksittäiset lainat kannattaa säännöllisesti kilpailuttaa. Korkomarkkinat ja oma taloudellinen tilanne voi muuttua, jolloin lainaa voi saada aiempaa edullisemmalla korolla. 

Säännöllinen kilpailuttaminen auttaakin varmistamaan, että lainasi on koko takaisinmaksun ajan mahdollisimman edullinen.

Etua.fi asuntolainan kilpailutus

Etuan kilpailutus
 • Lainasumma 10 000 – 500 000 euroa
 • Laina-aika 1 – 30 vuotta
 • Voit kilpailuttaa myös ASP-lainan

Kilpailuttamalla löydät helposti edullisimman asuntolainan. Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat muutamassa päivässä lainatarjouksia tai pankit kutsuvat sinut lainaneuvotteluun. 

Voit tämän jälkeen vertailla lainatarjouksia ja valita niistä edullisimman.

Etua.fi yrityslaina

 • Lainasumma 2 000 – 100 000 euroa
 • Laina-aika korkeintaan kaksi vuotta

Etua.fi kautta voi kilpailuttaa myös vakuudettomat yrityslainat. Yrityslainan avulla voidaan tehdä investointeja, maksaa velkoja tai muuten laajentaa yritystoimintaa.

Kuka voi saada lainaa Etua.fi kautta?

Etua.fi:n kautta on suhteellisen helppoa hakea ja saada lainaa. Palvelun vaatimukset lainanhakijalle ovat seuraavat:

 • Vähintään 18-vuoden ikä
 • Säännöllisiä tuloja
 • Vakituinen asuinpaikka on Suomi
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Etua.fi -palvelulla on useita kymmeniä yhteistyökumppaneita, joista osalla voi olla tätä tiukemmat vaatimukset. Jotkut lainanmyöntäjät vaativat esimerkiksi 23-vuoden ikää tai tiettyä tulotasoa.

Kun haet lainaa kilpailutuksen kautta, sinun ei tarvitse erikseen tutustua eri lainantarjoajien vaatimuksiin. Saat tarjouksia niiltä, joiden vaatimukset täytät, ja pääset vertailemaan niitä edullisimman löytämiseksi.

Lainanhakuprosessi Etua-palvelussa

Lainojen kilpailuttaminen Etua.fi -sivuston kautta käy nopeasti. Yrityksellä on jo yli 15 vuoden kokemus lainojen välittämisestä, mikä näkyykin erityisen sujuvana ja toimivana palveluna.

Lainojen kilpailuttaminen Etua.fi kautta käy näin:

 1. Valitse sopiva lainasumma ja laina-aika.
 2. Täytä hakemus ja kilpailuta lainat.
 3. Saat nopeasti lainatarjouksia ja voit vertailla niitä rauhassa.
 4. Mikäli tarjousten joukosta löytyy sopiva, voit hyväksyä tarjouksen pankkitunnusten avulla.
 5. Vastaanota lainasumma tilillesi.

Jos hakemasi lainasumma on isompi, voi lainantarjoaja vielä pyytää hakemuksen tueksi tositteita, jotka todistavat ilmoittamasi tulot oikeiksi. Hakemuksen nopean käsittelyn varmistamiseksi onkin hyvä varata tulotositteet valmiiksi käsille sähköisessä muodossa.

Palvelu on hakijalle täysin maksuton, eikä hakemuksen lähettäminen velvoita hakijaa mihinkään. Lainatarjouksia ei ole pakko hyväksyä, jos niistä ei löydy itseään miellyttävää vaihtoehtoa.

Etua.fi on osa Alma Mediaa

Palvelu on perustettu jo vuonna 2008, jolloin Suomesta ei vielä löytynyt muita lainoja välittäviä sivustoja. Nykyään vaihtoehtoja on runsaasti, mutta Etua.fi on onnistunut säilyttämään markkinaosuutensa. 

Se onkin ehtinyt vuosien aikana auttamaan kymmeniä tuhansia asiakkaita löytämään edullisimman lainatarjouksen.

Nykyään Etua.fi on osa Alma Mediaa, joka on iso suomalainen media-alan konserni. Sen tuotteisiin kuuluu muun muassa runsaasti digitaalista sisältöä sekä useita tunnettuja sanomalehtiä kuten Iltalehti ja Kauppalehti.

Etua tarjoaa vankkaa kotimaista osaamista

Etua.fi on pisimpään Suomessa toiminut lainavertailupalvelu, joten yritykselle on ehtinyt kertyä runsaasti kokemusta lainamarkkinoista. Sen palvelu on täysin kotimaista, mistä kertoo myös sivuilta löytyvä Avainlippu-tunnus.

Palvelu keskittyy erityisesti tarjoamaan läpinäkyvää lainavertailua. Hakemukset käsitellään täysin puolueettomasti ja asiakas saa tarjoukset suoraan pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä.

Etua.fi asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Parhaiten Etuan asiakaspalvelun tavoittaa sähköpostitse, mutta myös puhelimitse voi ottaa yhteyttä. Asiakaspalvelu auttaa kaikissa lainan hakemiseen ja lainatarjouksiin liittyvissä kysymyksissä.

Jo nostettuja lainoja koskevat kysymykset kannattaa sen sijaan esittää suoraan lainanmyöntäjälle.

 • Sähköposti: asiakaspalvelu@etua.fi
 • Puhelinnumero: 09 2316 3611
 • Osoite: Alvar Allon katu 3 C, 00100 Helsinki
 • Aukioloajat: ma – pe 9.00 – 16.00

Asiakkaiden kokemuksia Etua.fi:stä

Trustpilot arvosteluita Etua.fi:stä

Etua.fi on ehtinyt kilpailuttaa jo kymmenien tuhansien suomalaisten lainoja, ja se tarjoaakin erittäin luotettavaa ja turvallista palvelua.

Asiakkaat kiittävät palvelua erityisesti nopeudesta ja selkeydestä. Lainatarjoukset näytetään halvimmasta kalleimpaan, mikä tekee lainavertailusta entistä helpompaa. Myös asiakaspalvelusta on saatu asiantuntevaa palvelua.

Etua.fi -sivustosta löytyy hyvin vähän negatiivista palautetta, ja suurin osa lainansa kilpailuttaneista olivat erittäin tyytyväisiä palveluun. Jotkut asiakkaat ovat olleet pettyneitä, kun kilpailutuksesta ei ole saatu yhtään tarjousta. 

On kuitenkin hyvä muistaa, että jokainen Etua.fi -palvelun yhteistyökumppani tekee itsenäisesti päätöksen lainan myöntämisestä. Etua toimiikin vain välittäjänä, eikä palvelu voi vaikuttaa siihen, myönnetäänkö lainaa vai ei.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Etua?

Etua.fi on lainavertailupalvelu, joka auttaa asiakkaita vertailemaan erilaisia lainatarjouksia. Palvelu tekee yhteistyötä useiden pankkien ja rahoituslaitosten kanssa, tarjoten asiakkaille mahdollisuuden löytää heille sopivimmat lainaehdot.

Miten Etua.fi lainavertailu toimii?

Asiakkaan täytettyä lainahakemuksen Etua.fi:llä, palvelu välittää tiedot yhteistyökumppaneilleen, jotka tekevät tarjouksensa. Asiakas saa näin useita lainatarjouksia, joita hän voi verrata löytääkseen parhaimman.

Mitä tietoja minun on annettava lainahakemuksessa?

Lainahakemukseen tulee täyttää muutamia henkilökohtaisia tietoja, kuten nimi, osoite, ja tietoa tuloista ja menoista sekä aiemmista veloista. Tarkat vaatimukset voivat vaihdella lainantarjoajien mukaan.

Onko Etua.fi palvelun käyttö maksullista?

Etua.fi:n käyttö on asiakkaalle maksutonta. Palvelu saa korvauksensa yhteistyökumppaneilta, ei asiakkaalta.

Kuinka nopeasti voin saada lainapäätöksen?

Lainapäätöksen nopeus riippuu useista tekijöistä, kuten lainan määrästä ja asiakkaan taloudellisesta tilanteesta. Usein päätöksiä saadaan kuitenkin suhteellisen nopeasti, joskus jopa saman päivän aikana.

Voinko peruuttaa lainan, jos muutan mieleni?

Kyllä, lainasopimuksissa on aina kuluttajasuojalain mukainen 14 päivän peruutusoikeus. Tämä tarkoittaa, että asiakas voi peruuttaa lainasopimuksen ilman erityistä syytä 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä.