Ferratum kokemuksia: Tutustu pikavippiin ennen lainanhakua!

Ferratum on taustaltaan kotimainen yritys, joka on nykyään osa Multitude Group -konsernia. Aiemmin valikoimissa oli myös kertalaina, mutta tällä hetkellä Ferratum tarjoaa vain joustoluottoa.

Katso alta Ferratumin Joustava -luoton tiedot ja asiakkaiden kokemuksia Ferratumista.

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainasummat:

1 – 4000 €

Korko:

8.50 – 19.00%

Laina-aika:

3 – 54 kk

Ferratum pikafaktat

Ferratum tarjoaa 4000 euron Joustava-luottotilin kaikille 22-vuotiaille suomalaisille, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti.

Millaista lainaa Ferratum tarjoaa?

Ferratumin Joustava-luottotili

Ferratum ei tarjoa tällä hetkellä lainkaan kertalainoja, vaan ainoastaan mahdollisuuden hakea joustoluottoa. Ferratumin Joustava -luotto on virtuaalisen luottokortin tapainen vaihtoehto, josta asiakas voi nostaa rahaa luottolimiitin puitteissa silloin, kun sitä tarvitsee.

Luottoon liittyvät nostot tehdään helposti Ferratum OmaTili -palvelussa. Samasta paikasta pystyy myös tarkistamaan jäljellä olevan luoton määrän.

Ferratum Joustava

Tiedot lainasta

Ferratumin luotto myönnetään tietyllä luottorajalla, minkä jälkeen nostoja voi tehdä haluamaansa tahtiin.

 • Luottoraja 1 – 4 000 €
 • Avausmaksu 0 €
 • Lainakorko 19,00 %
 • Tilinhoitomaksu 12 € kuukaudessa
 • Todellinen vuosikorko 28,58 %
 • Mahdollisuus kahteen maksuvapaaseen kuukauteen vuodessa

Koska kyseessä on joustoluotto, ei sillä ole tarkkaa takaisinmaksuaikaa tai maksusuunnitelmaa. Kuukausittaisen lyhennyksen määrä on kuitenkin vähintään 3 % lainatusta summasta, ja pienin mahdollinen lyhennys on 40 euroa kuukaudessa.

Joustava-luotto mahdollistaa sen, että takaisinmaksettu pääoma on tarvittaessa aina uudelleen nostettavissa käyttöön. 

Lainan voi maksaa milloin vain takaisin, eikä luottotilin avoimena pitämisestä veloiteta mitään silloin, kun avointa saldoa ei ole. Mikäli joustoluoton tilin sulkee, ei sitä ole mahdollista enää hakea uudelleen.

Aiemmin tarjolla ollut kertalaina oli hieman edullisempi sekä kuukausittaisen palvelumaksun että nimelliskoron osalta. Tuote kuitenkin poistettiin valikoimista vuoden 2023 alussa, eikä se siten ole ainakaan toistaiseksi saatavilla.

Kuka voi saada lainaa Ferratumilta?

Ferratum lainan vaatimukset

Ferratum on vastuullinen luotonmyöntäjä, joten osana hakuprosessia yhtiö varmistaa, että hakijalle jää luoton maksamisen jälkeen riittävästi rahaa myös elämiseen.

Tämä tehdään varmistamalla hakemuksen tietojen pitävän paikkansa sekä tarkistamalla hakijan luottotiedot.

Ferratum Joustava -luottoa voi hakea:

 • Kun on vähintään 22-vuotias
 • Omaa säännöllisiä kuukausittaisia tuloja
 • Omaa virallisen osoitteen Suomessa
 • Lainan hakemiseen tarvitaan myös verkkopankkitunnukset, puhelinnumero ja sähköpostiosoite

Ferratum joustoluoton hakeminen

Ferratum Joustava -luoton hakeminen hoituu helposti netissä. Hakemuksen liitteeksi tulee toimittaa tositteet, joista voidaan varmentaa hakijan tulot.

Hakemuksen liitteiksi tarvitaan:

 • Palkansaaja – viimeisin palkkakuitti sekä palkkakuitti, jossa näkyy edellisen vuoden tulokertymä.
 • Eläkeläinen – tuorein eläketodistus.
 • Yrittäjä – tase ja tuloslaskelma.

Hakemusta täyttäessä kannattaa varmistua siitä, että tositteiden tulotiedot vastaavat hakemuksen tietoja. Näin voi varmistaa hakemuksen nopean käsittelyn.

Ennen hakemista on myös hyvä huomioida se, että Ferratumilta voi saada vain yhden lainatuotteen kerralla. Siten jos sinulla on jo Ferratumin valikoimista aiemmin löytynyt kertalaina, et voi hakea joustoluottoa ennen kuin laina on maksettu pois.

Ferratum on lähtöisin Suomesta

Ferratum on taustaltaan kotimainen yritys, joka on perustettu jo vuonna 2005. Se on vuosien aikana laajentanut toimintaansa voimakkaasti, ja se toimiikin nykyään useissa kymmenissä eri maissa Euroopassa, Etelä- ja Pohjois-Amerikassa sekä APAC-alueella.

Nykyään Ferratum on osa Multitude Bankia, joka on osa isompaa Multitude SE -ryhmää. Multitude Bank on Maltan viranomaisten lisensoima luottolaitos.

Ferratum Talouskoulu tarjoaa vinkkejä arkeen

Ferratumin nettisivuilta löytyy Talouskoulu, jonka tavoitteena on auttaa ihmisiä löytämään tasapaino omaan talouteen. Kirjoitusten pohjana on käytetty vuosikymmenien aikana kerättyä dataa ihmisten kulutustottumuksista.

Talouskoulusta löytää kirjoituksia muun muassa säästämisestä, sijoittamisesta ja omien kulutustottumuksien muuttamisesta. Näiden avulla voi ottaa taloudenhoidon omiin käsiin ja lähteä tavoittelemaan parempaa arkea rahankäytön suhteen.

Ferratum asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Ferratumin asiakkaat löytävät OmaTili-palvelusta kaikki omaan lainaan tai luottoon liittyvät tiedot. Palvelusta voi hakea muun muassa maksuvapaita kuukausia, maksaa lainanlyhennyksiä sekä tarkistaa avoimena olevan saldon ja laskujen tilan.

Asiakaspalveluun saa yhteyttä parhaiten kotisivujen alareunan chat-painikkeen kautta. Yhteydenottotapoja on kolme:

 • Messenger
 • Whatsapp
 • LiveChat

Asiakaspalvelu vastaa kysymyksiin arkisin klo 9.00 – 17.00. Sivuilta löytyy myös kattavasti vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kokemuksia Ferratumin lainoista

Kokemuksia Ferratumista

Ferratumin asiakkaat ovat olleet erityisen tyytyväisiä yrityksen ystävälliseen asiakaspalveluun ja luottohakemusten nopeaan käsittelyyn. Parhaimmillaan luottopäätös on saatu saman päivän aikana ja luotolta on päässyt tekemään nostoja heti tämän jälkeen.

Kokemuksien mukaan Ferratum toimii luotettavasti myöntäen lainaa vain silloin, kun hakijalla on hyvät edellytykset suoriutua siitä. Myös hinnoittelu on tehty läpinäkyväksi, joten luoton ja kertalainan hinnasto löytyy sivuilta helposti.

Eniten negatiivista palautetta tulee Ferratum Joustava -tuotteen hinnoittelusta, joka on muihin luottoihin verrattuna kalliimmasta päästä. Myös vastikään poistettua Kertalaina-tuotetta kaivataan.

Jonkin verran negatiivista palautetta aiheuttaa myös se, että yksi Ferratum laina estää uusien luottojen hakemisen. Siten hakija on voinut saada tästä syystä hylkäävän luottopäätöksen, vaikka lainan tai luoton takaisinmaksuun olisikin hyvät edellytykset.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Ferratum?

Ferratum on kansainvälinen digitaalinen pankki ja rahoituspalveluiden tarjoaja, joka keskittyy nopeisiin ja helposti saatavilla oleviin luottoihin.

Kuinka nopeasti voin saada lainan Ferratumilta?

Ferratum pyrkii tarjoamaan nopeita lainaratkaisuja, ja asiakkaat voivat saada lainapäätöksen vain muutamassa minuutissa. Lainan saaminen tilille voi tapahtua saman päivän aikana, riippuen pankkien välisistä siirtoajoista.

Mitkä ovat Ferratumin lainojen korkoprosentit ja kulut?

Ferratumin lainojen korkoprosentit ja muut kulut vaihtelevat lainatuotteen, lainasumman ja takaisinmaksuajan mukaan. On tärkeää tarkistaa kaikki lainaehdot huolellisesti ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Voinko hakea lainaa Ferratumilta ilman luottotietoja?

Ferratum tekee luottotietojen tarkistuksen kaikille lainanhakijoille. Jos sinulla on merkintöjä luottotiedoissasi, lainan saaminen ei ole mahdollista. Ferratum arvioi jokaisen lainahakemuksen yksilöllisesti.

Miten Ferratum lainan takaisinmaksu toimii?

Takaisinmaksuehdot vaihtelevat lainatuotteen mukaan. Ferratum tarjoaa yleensä joustavia maksuaikatauluja, mutta on tärkeää ymmärtää kaikki lainaehdot ja maksuvelvoitteet ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Onko Ferratum turvallinen lainapalvelu?

Ferratum on lisensoitu ja säännelty rahoituspalveluiden tarjoaja, mikä tarkoittaa, että he noudattavat tiukkoja kansainvälisiä standardeja ja määräyksiä.