iRaha kokemuksia – Kannattaako helppo vippi?

iRaha tarjoaa mahdollisuuden hakea pikavippiä nopealla aikataululla. Lainaprosessi on automatisoitu, mikä mahdollistaa sen, että lainan voi saada tilille lähes välittömästi.

⭐⭐⭐

Lainasummat:

25 – 2000 €

Korko:

19 %

Laina-aika:

7 – 90 vrk

iRaha pikafaktat

iRaha on uusi suomalainen pienlainojen myöntäjä. Palvelun kautta on mahdollista hakea mikrolainoja kätevästi PIN-koodin avulla.

Minkälaista lainaa iRahan kautta voi hakea?

iRaha ulkoasu

iRaha myöntää ainoastaan pieniä pikalainoja keskittyen erityisesti nopeuteen. Tavoitteena on, että lainahakemus käsitellään nopeasti ja lainasumma on käytettävissä lähes heti sopimuksen hyväksymisen jälkeen.

iRaha laina

 • Lainasumma 25 – 2 000 euroa
 • Laina-aika 7 – 90 vuorokautta
 • Lainan korkoprosentti 19 %

Ensimmäistä kertaa lainaa hakiessa on kuitenkin mahdollista hakea korkeintaan 500 euroa lainaa.

Koron lisäksi lainasta velotetaan myös lainanhoitokuluja. On hyvä huomioida, että pisin mahdollinen laina-aika on 90 vuorokautta, ja tämä koskee myös kahden tuhannen euron lainasummaa.

iRaha onkin tarkoitettu erityisesti pikaiseen lainantarpeeseen entisaikojen pikavippien tavoin. Ennen lainan ottamista on kuitenkin hyvä varmistua siitä, että sen takaisinmaksu ei tule tuottamaan ongelmia.

iRaha+ lisäpalvelu

iRaha+ on maksullinen lisäpalvelu

Mikäli asiakas haluaa varmistua siitä, että lainasumma on käytettävissä heti sopimuksen hyväksymisen jälkeen, tulee ottaa käyttöön maksullinen iRaha+ lisäpalvelu.

Palvelun asiakkaiden hakemukset priorisoidaan ja käsitellään jonon ohi. Sen lisäksi maksut lähetetään käsin, jolloin voidaan varmistua siitä, että ne ovat heti käytettävissä.

Tämän lisäksi iRaha+ asiakkaat ovat oikeutettuja erilaisiin etuihin ja voivat osallistua arvontoihin, joista voi voittaa palkintoja. 

iRaha+ lisäpalvelu sisältää myös lainaturvan, joka turvaa lainan takaisinmaksun työttömyyden tai sairastumisen varalta. 

Palvelun hinta on 13,90 euroa jokaista myönnettyä maksua kohden.

Kuka voi saada lainaa iRahan kautta?

iRahan lainaa voi hakea silloin, kun täyttää seuraavat vaatimukset:

 • Hakijan on oltava täysi-ikäinen ja oikeustoimikelpoinen henkilö
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Vakituinen asuinpaikka Suomessa
 • Kotimainen pankkitili
 • Säännölliset tulot

Hakemusta käsitellessä tehdään hakijasta luottoarvio, minkä perusteella tehdään päätös lainan myöntämisestä. Yleisimpiä syitä lainahakemuksen hylkäämiseen ovat ikä ja maksuhäiriömerkinnät.

iRaha lainan hakeminen

iRahan lainahakemus

Lainan hakeminen on iRahan verkkopalvelussa erittäin helppoa. Mikäli lainaa on hakenut aiemmin, riittää hakemiseen henkilötunnus ja PIN-koodi. Ensimmäistä kertaa hakiessa tulee kuitenkin tehdä vahva tunnistautuminen pankkitunnusten avulla.

iRaha lainaa haetaan seuraavasti:

 • Valitse lainasumma ja laina-aika
 • Tunnistaudu palveluun pankkitunnuksilla tai henkilökohtaisella PIN-koodilla.
 • Täytä vaaditut tiedot ja saat päätöksen heti.
 • Mikäli laina myönnetään, on se mahdollista nostaa heti käyttöön.

Hakemus kannattaa täyttää erityisen huolellisesti ja tarkistaa tiedot ennen sen lähettämistä. Lainan hylkäämisestä veloitetaan viiden euron suuruinen palvelumaksu.

iRahan taustalla kotimainen Epfok Oy

Lainapalvelun taustalla on jo vuonna 2016 perustettu yritys, joka tunnettiin aiemmin nimellä E-Payment Finland Oy. Sittemmin nimi on vaihtunut Epfok Oy:ksi.

Yrityksen tavoitteena on luoda automatisoituja ja nopeita rahoituspalveluita asiakkaille myös silloin, kun rahantarve on yllättävä.

Arvoihin kuuluu myös vastuullisuus, eikä lainaa myönnetä silloin, jos sen takaisinmaksuun ei ole hyviä edellytyksiä. Yrityksen toimintaa valvoo Suomen finanssivalvonta.

iRaha tarjoaa pikalainoja

Pikavipeillä on edelleen huono maine, koska ennen tiukempaa korkosääntelyä niiden korot saattoivat nousta erittäin suuriksi. Korkosääntelyn tultua voimaan suurin osa pikavippejä tarjoavista yrityksistä hävisikin markkinoilta.

iRaha tarjoaa kuitenkin nopeita pikalainoja. Lainasumman saa käyttöön nopeasti, mutta myös takaisinmaksuaika on lyhyt.

Myös pikalainoja koskee nykyään sama korkosääntely kuin pidempiaikaisia kulutusluottoja, joten korkotaso ei pääse nousemaan entisaikojen tasolle.

On kuitenkin hyvä huomioida, että erityisesti pienien lainasummien kohdalla erilaisista kuluista voi muodostua merkittävä lisäkulu koron lisäksi. Kannattaakin aina tutustua tarkkaan lainatarjoukseen ennen sen hyväksymistä.

iRaha asiakaspalvelu ja yhteystiedot

iRahan asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä aina, jos hakemuksesta tai lainasta on kysyttävää. Asiakaspalvelun kautta voi myös päivittää jo antamiaan tietoja.

 • Sähköposti: asiakaspalvelu@iraha.fi
 • Puhelinnumero: 0600 41 3169
 • Osoite: PL 988, 00101 Helsinki
 • Aukioloajat: ma – to 09.30 – 16.00, pe-su: suljettu

Asiakkaiden kokemuksia iRahasta

iRaha on vielä melko uusi toimija lainamarkkinoilla, joten kokemuksia on vasta kohtuullisen vähän.

Näiden joukosta löytyy positiivista palautetta siitä, että pikalainan avulla on selvitty kiperästä tilanteesta. Ensimmäisen lainakerran jälkeen tulevien lainojen hakeminen on ollut erittäin helppoa.

Täysin ilman kritiikkiä ei palvelu kuitenkaan ole selvinnyt. Lainaprosessi on ensimmäisellä kerralla hitaampi, koska hakijan pitää luoda itselleen PIN-koodi. Mikäli lainaa aikoo hakea vain kerran, tuntuu tämä turhalta.

Kielteisestä lainapäätöksestä veloitetaan myös viiden euron maksu, mikä vähentää halukkuutta kokeilla palvelua. Myös lainoihin liittyvät lisämaksut ovat muihin toimijoihin verrattuna korkeat.

iRaha saattaa kuitenkin olla hyvä vaihtoehto silloin, kun laina pitää saada nopeasti tilille. On kuitenkin hyvä huomioida, että lainan kustannukset ovat hintahaitarin korkeammasta päästä.