Omalaina kokemuksia 2023

Omalaina kuuluu Suomen suosituimpiin kilpailutuspalveluihin. Omalaina.fi -palvelu ei itse myönnä lainoja, vaan toimii lainanvälittäjänä. Omalainan kautta voikin kilpailuttaa vakuudettomat lainat ja luotot aina 60 000 euroon asti. 

Palvelun tarkoituksena on auttaa hakijoita löytämään helposti edullisin lainatarjous yhdellä hakemuksella.

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainasummat:

500 – 60 000 €

Korko:

4.19 – 19.00 %

Laina-aika:

1 – 15 vuotta

Omalaina pikafaktat

Omalaina on suosittu suomalainen lainan kilpailutuspalvelu. Voit hakea lainaa palvelun kautta, jos olet vähintään 18-vuotias ja sinulla on puhtaat luottiedot.

Minkälaista lainaa Omalainan kautta pystyy hakemaan?

Omalainan kautta voi hakea vakuudetonta lainaa

Omalaina ei tarjoa lainkaan itse lainoja, vaan toimii välittäjänä lainanhakijan ja myöntäjän välissä. Palvelun tavoitteena on auttaa hakijoita lainojen kilpailuttamisessa, jolloin on mahdollista löytää pienellä vaivalla paras laina.

Omalainan kautta voi hakea kulutusluottoa, pikalainaa tai yhdistelylainaa Suomessa toimivilta vakavaraisilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Hakijan osalta riittää, että täyttää yhden hakemuksen, joka välitetään useille eri toimijoille.

Omalaina.fi kulutusluotto

Omalainan kautta on mahdollista tavoittaa useita lainanmyöntäjiä vain yhden hakemuksen välityksellä. Palvelun suosituin lainatuote on vakuudeton kulutusluotto.

 • Lainaa voi hakea 500 – 60 000 euroa.
 • Takaisinmaksuaika 1 – 20 vuotta.
 • Lainan korkoprosentti 4,19 – 19 %.

Kulutusluotto voi olla joko vakuudeton kertalaina tai joustoluotto, joka on jatkuva luotto ilman tarkkaa takaisinmaksuaikaa. 

Joustoluotto on mahdollista nostaa kerralla tai siltä on mahdollista tehdä nostoja osissa aina tarvittaessa. Kun käytettyä luottoa maksaa pois, on takaisinmaksettu summa nostettavissa käyttöön uudelleen.

Vakuudeton laina myönnetään puolestaan tietyllä lainasummalla, joka maksetaan kerralla tilille. Tämän jälkeen lainaa ryhdytään lyhentämään osissa takaisin. Mikäli tarvitsee lisää lainaa, tulee hakea uutta lainaa tai korotusta nykyiselle lainalle.

Omalaina.fi yhdistelylaina

Lainojen yhdistely voi kannattaa silloin, kun on ehtinyt kertyä useampia luottoja. Yhdistelyn tavoitteena on saada yksi isompi laina, joka käytetään aiempien lainojen takaisinmaksuun. Tämän jälkeen pääsee keskittymään vain tämän yhden lainan lyhentämiseen.

Yhdistelylainan avulla voidaan säästää, koska yleensä yhden lainan kulut ovat useiden luottojen kuluja pienemmät. Kilpailuttamisen tavoitteena on myös löytää edullisempi korko.

Omalainan kautta saatujen lainatarjousten korko ja kulut voivat vaihdella. Tämä johtuu siitä, että jokainen toimija määrittelee tuotteidensa hinnoittelun itse. Lainatarjouksia kannattaakin vertailla huolella, jotta löytää itselleen niiden joukosta edullisimman.

Kuka voi saada lainaa Omalaina.fi -lainavertailun kautta?

Omalaina ei myönnä itse lainoja, joten vaatimukset lainanhakijoille riippuvat lainanmyöntäjistä. Yleisesti vaatimuksina on vähintään:

 • 18-vuoden ikä
 • Suomalainen henkilöturvatunnus
 • Suomalainen pankkitili

Luotonmyöntäjillä voi kuitenkin olla eri vaatimuksia esimerkiksi iän, työtilanteen tai tulojen suhteen, joten hakemukseen ei välttämättä saa vastausta jokaiselta toimijalta. Mahdollinen lainasumma riippuu hakijan taloudellisesta tilanteesta ja lainanmyöntäjästä.

Omalainan kautta voi lähteä hakemaan lainaa myös silloin, kun luottotiedoissa on merkintä maksuhäiriöstä. Lainanmyöntäjät tarkistavat kuitenkin luottotiedot, joten kannattaa varautua siihen, että tarjouksia ei tule.

Yleisesti onkin parempi hoitaa maksuhäiriömerkinnät ensin pois, ja lähteä hakemaan lainaa vasta sen jälkeen.

Omalaina.fi lainan hakeminen

Omalaina.fi lainahakemus

Lainan hakeminen Omalainan kautta käy nopeasti ja se on erittäin helppoa. Palvelun käyttäminen on hakijan osalta maksutonta, eikä hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen vielä sido hyväksymään lainatarjouksia.

Omalaina.fi -palvelun käyttäminen onnistuu seuraavasti:

 1. Valitse lainasumma ja -aika.
 2. Täytä lainahakemus.
 3. Vertaile saamiasi lainatarjouksia.
 4. Mikäli joukosta löytyy sopiva tarjous, voit hyväksyä sen.
 5. Saat rahat heti tilille tai muutaman arkipäivän kuluessa.

Erityisesti silloin, jos kyseessä on isompi lainasumma, edellyttää lopullisen lainatarjouksen saaminen vielä tulotositteiden toimittamista lainantarjoajalle.

Parhaimmillaan lainasopimuksen pääsee allekirjoittamaan saman päivän aikana. Isompaa lainasummaa hakiessa prosessiin kannattaa kuitenkin varata enemmän aikaa.

Omalaina.fi -palvelun taustalta löytyy kotimaista osaamista

Omalaina.fi on täysin suomalainen palvelu, jonka taustalta löytyy LVS Brokers. Tämä yritys löytyykin useiden lainavertailua tarjoavien sivustojen taustalta. 

Yrityksen palvelut eivät kuitenkaan rajoitu lainoihin, vaan se pyörittää myös muun muassa sähkön hintavertailuun liittyviä sivustoja.

Nykyään sivustoa pyörittää kuitenkin ruotsalaislähtöinen rahoitusalan yritys Sambla Group. Yritys laajeni Suomeen vuonna 2022, jolloin myös LVS Brokers yhdistyi yritykseen. Sambla Group löytyykin useiden lainoja vertailevien sivustojen takaa Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Omalaina on Suomen suosituimpia lainanvälittäjiä

Omalaina.fi on ehtinyt toimia Suomessa jo pitkään, ja se onkin yksi Suomen suosituimmista lainoja välittävistä palveluista. Tähän mennessä se on ehtinyt auttaa jo satojatuhansia suomalaisia löytämään edullisimman lainatarjouksen.

Palvelu onkin näkyvästi esillä eri medioissa, ja moni lainojen kilpailuttamisesta kiinnostunut suuntaa ensimmäisenä Omalaina-palveluun.

Omalaina asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Lainan hakeminen Omalainalla käy helposti nettilomakkeen kautta, mutta asiakaspalvelu auttaa, mikäli hakemus herättää kysymyksiä.

Omalaina.fi yhteystiedot:

 • Sähköposti: asiakaspalvelu@omalaina.fi
 • Puhelin: 09 4255 0540
 • Aukioloajat: ma 9.30 – 16.00, ti-pe 9.00 – 16.00

Sivuilta löytyy myös OmaTili, jossa voi esimerkiksi tarkastella saatuja lainatarjouksia.

Kokemuksia Omalaina.fi -lainavertailusta

Kokemuksia Omalainasta

Olemme tutustuneet Omalaina.fi -palveluun, ja voimme suositella sitä kaikille, jotka harkitsevat vakuudetonta lainaa. Palvelun kautta voi kilpailuttaa kulutusluotot sekä yhdistelylainat, ja lainatarjouksia saa heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. 

Palvelu on luotettava ja turvallinen käyttää. Ainoana miinuksena voi mainita mainospostin, jonka voi kuitenkin helposti itse lopettaa.

Omalaina-palvelua käyttäneiltä on vaikea löytää muuta kuin positiivista palautetta. Lainaa hakeneet ovat löytäneet edullisia lainoja, ja monet ovat saaneet yhdisteltyä vanhoja lainoja edullisemmaksi kokonaisuudeksi.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Omalaina?

Omalaina on vertailupalvelu, joka auttaa asiakkaita löytämään parhaiten heidän tarpeisiinsa sopivan lainan. Palvelu mahdollistaa eri lainanantajien tarjousten ja ehtojen vertailun.

Kuinka paljon voin lainata Omalainan kautta?

Lainasummat vaihtelevat yleensä muutamasta sadasta eurosta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Tarkka lainasumma riippuu asiakkaan taloudellisesta tilanteesta ja lainanantajan asettamista ehdoista.

Millaiset ovat Omalainan korko ja muut kulut?

Korot ja muut kulut vaihtelevat lainanantajien välillä. Omalaina auttaa vertailemaan eri lainatarjouksia, jotta asiakas voi löytää edullisimman vaihtoehdon. Lainan nimelliskorko asettuu kuitenkin aina 4,19 – 19 prosentin välille.

Kuinka nopeasti voin saada lainan Omalainan kautta?

Lainanhakuprosessi on yleensä nopea ja helppo, ja lainatarjouksia annetaan usein välittömästi hakemuksen jättämisen jälkeen. Se kuinka nopeasti laina maksetaan tilille riippuu valitusta lainanantajasta ja pankista.

Mitä vaatimuksia minun on täytettävä saadakseni lainaa?

Vaatimukset vaihtelevat lainanantajien mukaan, mutta yleisiä vaatimuksia ovat esimerkiksi täysi-ikäisyys, säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot.

Miten voin hakea lainaa Omalainan kautta?

Lainahakemuksen voi täyttää verkossa Omalainan verkkosivuilla. Hakuprosessi sisältää henkilötietojen, tulotietojen ja muiden taloudellisten tietojen antamisen.