Rahalaitos: Kokemuksia käyttäjiltä ja rehellinen arvostelu

Rahalaitos.fi on kotimainen lainanvälittäjä, jonka tavoitteena on auttaa hakijoita löytämään paras lainatarjous. Rahalaitos on ehtinyt toimimaan lainamarkkinoilla jo yli vuosikymmenen, ja se onkin monille tuttu erityisesti mainostensa ansiosta.

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainasummat:

500 – 70 000 €

Korko:

4.5 – 19.00 %

Laina-aika:

1 – 15 vuotta

Rahalaitos pikafaktat

Rahalaitos on TV:stä tuttu kilpailutuspalvelu, jonka kautta voi hakea lainaa jopa 70 000 euroa. Palvelun kautta on myös mahdollista vertailla yrityslainat.

Minkälaista lainaa Rahalaitoksen kautta pystyy hakemaan?

Rahalaitos.fi on lainanvälittämiseen erikoistunut sivusto, joten se ei tarjoa lainoja lainkaan itse. Sivusto ei myöskään osallistu päätöksentekoon lainan myöntämisen tai lainakoron osalta, vaan se ainoastaan pyrkii yhdistämään sopivan hakijan ja luotonmyöntäjän.

Rahalaitos tekee yhteistyötä jopa 25 eri luotonmyöntäjän kanssa, joten sen kautta pääsee tekemään laajan lainavertailun vain yhden hakemuksen perusteella.

Sivuston kautta on mahdollista kilpailuttaa vakuudettomat lainat sekä yhdistelylainat.

Rahalaitos.fin laina pähkinänkuoressa

 • 500 – 60 000 euroa
 • Lainakorko 4,5 – 20 %
 • Laina-aika 1 – 15 vuotta

Lainatarjouksen korkoprosentti ja muut lainaan liittyvät kustannukset riippuvat lainan tarjoajan hinnoittelusta sekä hakijan luottoluokituksesta.

Kulutukseen haettava luotto voi olla kertalaina tai joustoluotto. Näiden suurin ero on se, että kertalaina maksetaan kokonaisuudessaan kerralla tilille, kun taas joustoluotto on jatkuvampi, luottokortin tapainen vaihtoehto.

Kertalainalle sovitaan tietty maksusuunnitelma, jonka mukaisesti lainaa lyhennetään. Myös joustoluottoa lyhennetään kuukausittain, mutta lyhennetty pääoma on tarvittaessa nostettavissa uudelleen luotolta. 

Vakuudettoman lainan hakeminen ei edellytä takaajan tai vakuuksien hankkimista, tosin laina on todennäköisempää saada silloin, kun sitä hakee yhteishakijan kanssa. 

Käyttötarkoitusta ei ole erikseen rajattu, vaan lainaa voi hakea muun muassa remontointiin, auton hankintaa varten tai yleisesti hankintojen tekemiseen.

Rahalaitos yhdistelylaina

Rahalaitoksen kautta voi lähteä myös kilpailuttamaan jo olemassa olevia lainoja. Tämä kannattaakin tehdä aina säännöllisesti, ja vaihtaa edullisempaan lainaan, mikäli sellaista tarjotaan.

Myös yhdistelylainaa voi hakea korkeintaan 60 000 euroa. Lainan takaisinmaksuaika, korko ja kulut ovat yksilöllisiä, joten itselle tarjottavien lainojen kustannukset saa selville vain täyttämällä ja lähettämällä hakemuksen.

Yhdistelylainan tavoitteena on yhdistää pienemmät laina yhdeksi isoksi lainaksi. Tällöin voidaan säästää kuukausikustannuksissa, kun maksetaan vastaisuudessa vain yhden lainan kulut.

Lainoja vertaillessa on kuitenkin hyvä kiinnittää huomio lainan todelliseen vuosikorkoon ja kokonaiskustannuksiin. On hyvä varmistua siitä, että uusi laina ei tule kalliimmaksi kuin edeltävät lainat, ja että yhdistelyllä todella saavutetaan säästöä.

Kuka voi saada lainaa Rahalaitoksen kautta?

Rahalaitoksen lainavaatimukset

Lainaa voi hakea Rahalaitos.fi -lainavertailun kautta, kun täyttää seuraavat ehdot:

 • Ikää vähintään 20-vuotta
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Yli 600 euron kuukausitulot

On kuitenkin hyvä muistaa, että lainanmyöntäjien kriteerit voivat vaihdella. Siten lainatarjouksia ei välttämättä saa jokaiselta toimijalta, ja joskus vaatimuksena voi olla esimerkiksi korkeampi ikä tai suuremmat tulot.

Rahalaitos.fi lainan hakeminen – 6 helppoa vaihetta

Lainahakemus lomake

Rahalaitoksen palvelun kautta pääsee kilpailuttamaan helposti useita pohjoismaisia pankkeja.

Lainaa haetaan seuraavasti:

 1. Laske sopiva lainasumma ja takaisinmaksuaika.
 2. Täytä lainan tiedot sekä omat henkilötietosi hakemukseen.
 3. Lähetä hakemus. Hakemus käsitellään erittäin nopeasti automaattisen päätöksenteon ansiosta.
 4. Tutustu saamiisi lainatarjouksiin ja vertaile niitä.
 5. Valitse tarjousten joukosta itsellesi parhaiten sopivin vaihtoehto.
 6. Allekirjoita lainasopimus ja saat rahat tilille.

Erityisesti isomman lainasumman kohdalla kannattaa varautua esittämään palkkakuitti tai muu tulotosite hakemuksen tueksi. Lainanmyöntäjä voi pyytää myös muita tositteita, jotka tulee toimittaa sähköisessä muodossa ennen lopullista lainatarjousta.

Rahalaitos.fi – Tietoa yrityksestä

Rahalaitos.fi -sivuston taustalta löytyy myös monia muita lainavertailusivustoja pyörittävä Sambla Group. Sambla Group on alun perin Ruotsista lähtöisin oleva yritys, joka on laajentunut viime vuosien aikana myös muihin Pohjoismaihin.

Rahalaitoksen juuret ovat kuitenkin kotimaiset, ja sen onkin perustanut kotimainen media-alan yritys Eone Oy. Yritys on tarjonnut Rahalaitos-sivuston lisäksi myös muita vertailusivustoja, jotka ovat keskittyneet lainojen lisäksi muun muassa matkailuun.

Rahalaitoksen kautta on mahdollista hakea myös Maksuturvaa

Kun kilpailuttaa lainat Rahalaitoksen kautta, on mahdollista hakea myös Maksuturvaa lainalle. Maksuturva on lisävakuutus lainalle, jonka avulla voi turvata lainan takaisinmaksua silloin, jos se on esimerkiksi sairauden tai työttömyyden kannalta muuten vaikeaa.

Maksuturvan hinta ja ehdot riippuvat muun muassa hakijan iästä, joten lainaa hakiessa kannattaa vakuutuksesta pyytää erillinen tarjous. Joskus lainaturvan voi ottaa myös suoraan luoton myöntävältä taholta. 

Rahalaitos.fi asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Rahalaitoksen asiakaspalvelu palvelee lainojen kilpailuttamiseen ja hakemuksen täyttämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Rahalaitos yhteystiedot:

 • Sähköposti: asiakaspalvelu@rahalaitos.fi
 • Puhelin: 09 2311 3670
 • Osoite: Urho Kekkosen Katu 7 B, 00100 Helsinki
 • Aukioloajat: (ma-pe 9.00-16.00)

Rahalaitoksen nettisivuilta löytyvästä chatista pääsee kysymään useimmiten kysyttyjä kysymyksiä. Mikäli näiden kautta ei löydy vastausta, voi jättää yhteydenottopyynnön asiakaspalvelulle.

Kokemuksia Rahalaitoksen lainavertailusta

Rahalaitos kokemuksia

Rahalaitos on ehtinyt toimimaan jo yli vuosikymmenen auttaen lainanhakijoita lainatarjousten kilpailuttamisessa. Kyseessä on luotettava sivusto, jonka kautta voi lähteä kilpailuttamaan vakuudettomat lainat ja luotot helposti. 

Meidän kokemuksemme mukaan hakemus on nopea täyttää ja lainatarjousten vertailu käy helposti.

Rahalaitoksen asiakkaat antavatkin eniten positiivista palautetta nimenomaan palvelun helppoudesta. Lainojen vertailu on käynyt nopeasti ja tarjousten joukosta on löytynyt helposti edullisin vaihtoehto. 

Negatiivista palautetta löytyy pääasiassa siitä, että lainatarjousten korko ei ole miellyttänyt. On kuitenkin hyvä muistaa, että Rahalaitos ei itse myönnä lainaa tai vaikuta tarjottavien lainojen korkoprosenttiin.

Rahalaitoksen palvelu auttaakin vain kilpailuttamisessa, ja lainantarjoajat määrittelevät itse tarjoamiensa lainojen korot.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Rahalaitos.fi?

Rahalaitos.fi on lainanvälityspalvelu, joka auttaa asiakkaita löytämään parhaiten sopivan lainatarjouksen useiden pankkien ja rahoituslaitosten joukosta. Palvelu vertailee eri lainatarjouksia asiakkaan puolesta, tehostaen lainanhakuprosessia.

Miten lainanhaku toimii Rahalaitoksella?

Lainanhaku alkaa täyttämällä hakemus Rahalaitoksen verkkosivuilla. Asiakas syöttää tarvittavat tiedot, kuten lainasumman, takaisinmaksuajan ja henkilökohtaiset tietonsa. Tämän jälkeen Rahalaitos.fi välittää tiedot yhteistyökumppaneilleen, jotka tekevät tarjouksia asiakkaalle.

Mitä vaatimuksia lainanhakijan tulee täyttää?

Lainanhakijan tulee olla vähintään 20-vuotias, asua vakituisesti Suomessa ja hänellä tulee olla säännölliset tulot. Luottotiedot tarkistetaan, ja niiden tulee olla kunnossa. Tarkemmat vaatimukset voivat vaihdella lainantarjoajan mukaan.

Kuinka nopeasti palvelun kautta voi saada lainapäätöksen?

Lainapäätöksen saaminen voi vaihdella muutamasta minuutista muutamaan päivään. Tämä riippuu hakijan antamista tiedoista ja siitä, kuinka nopeasti yhteistyökumppanit pystyvät käsittelemään hakemuksen.

Voinko yhdistää olemassa olevat lainani Rahalaitoksen kautta?

Kyllä, Rahalaitos.fi tarjoaa myös lainojen yhdistämispalvelua. Tämä tarkoittaa, että voit hakea uutta lainaa, jolla maksat pois useita pienempiä lainoja, mikä voi alentaa kuukausittaisia lainakuluja ja yksinkertaistaa talouden hallintaa.

Miten Rahalaitos.fi ansaitsee rahaa?

Rahalaitos.fi ansaitsee provisiona osan lainasopimuksen kautta syntyvästä tuotosta. Tämä provisio maksetaan lainantarjoajan toimesta, eikä se vaikuta lainan ehtoihin tai kustannuksiin, jotka asiakas maksaa.