Sortter kokemuksia – Rehellinen arvostelu ja 9 faktaa jotka haluat tietää

Sortterin kautta pääsee kilpailuttamaan vakuudettomat lainat ja luotot helposti. Kyseessä on täysin kotimainen palvelu, josta kertoo myös sivuston Avainlippu-tunnus. 

Tutustu alla tarkemmin Sortterin vertailupalveluun ja lue käyttäjien kokemuksia palvelusta.

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainasummat:

1000 – 60 000 €

Korko:

4 – 19.00 %

Laina-aika:

1 – 20 vuotta

Sortter pikafaktat

Sortter on tutkitusti Suomen luoettavin lainavertailu. Palvelun kautta on mahdollista kilpailuttaa vakuudettomat lainat 60 000 euroon asti.

Minkälaista lainaa Sortterin kautta voi hakea?

Sortter on vertailupalvelu, jonka kautta voi hakea vakuudetonta lainaa tai luottoa. Yritykset voivat hakea palvelun kautta myös yrityslainaa tai laskurahoitusta.

Tietoa Sortterin lainoista

 • Lainasumma 1 000 – 60 000 euroa.
 • Takaisinmaksuaika 1 – 15 vuotta.
 • Korko 4 – 19 %.

Sortterin kautta voi kilpailuttaa lainat moneen tarkoitukseen. Lainaa voikin hakea esimerkiksi auton tai veneen ostoa varten, matkailuun tai lainojen yhdistelyyn.

Lainatarjousten korot ja muut kulut riippuvat lainanmyöntäjän tekemästä tarjouksesta. Tarjousten välillä voi olla jopa suuria eroja, ja vertailun tavoitteena onkin yleensä löytää niiden joukosta edullisin.

Palvelun kautta voi kilpailuttaa myös yrityslainat. Yrityslainaa hakiessa lainasumma on erikseen sovittavissa riippuen käyttötarkoituksesta ja yrityksen varallisuudesta.

Sortter kiinnittää erityisesti huomiota reiluuteen ja läpinäkyvyyteen. Lainojen kilpailuttaminen ja vertailu on tehty palvelussa myös mahdollisimman helpoksi. 

Lainatarjoukset järjestellään aina halvimman tarjouksen mukaan, jotta hakija näkee ensimmäisenä niiden joukosta edullisimman.

On hyvä huomioida, että Sortter on lainavertailua tarjoava palvelu, joten se ei myönnä lainoja itse. Se ei myöskään osallistu päätöksentekoon lainan myöntämisen suhteen, vaan jokainen lainantarjoaja tekee päätöksen tarjottavasta lainasta ja sen korosta itsenäisesti.

Kuka voi saada lainaa Sortterin kautta?

Sortterin kautta voi lähteä hakemaan lainaa silloin, kun taloudellinen tilanne on kunnossa ja hakija on vähintään täysi-ikäinen. Lainanmyöntäjillä voi olla tätä tiukempia kriteereitä, joten lainaa hakiessa ei välttämättä saa tarjouksia kaikilta yhteistyökumppaneilta.

Vähimmäisvaatimukset lainojen kilpailuttamiseen Sortterilla ovat:

 • Hakijan on oltava täysi-ikäinen
 • Säännölliset tulot joko palkan tai eläkkeen muodossa
 • Pysyvä asuinpaikka Suomessa
 • Tili suomalaisessa pankissa
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Sortter välittää hakemuksesi  kaikille niille yhteistyökumppaneille, joiden vaatimukset täytät.

Sortter lainan hakeminen pähkinänkuoressa

Lainanhakuprosessi Sortterilla

Lainojen kilpailuttaminen Sortterin kautta onnistuu helposti. Ennen lainan hakemista kannattaa kuitenkin ensin miettiä itselleen sopiva lainasumma ja takaisinmaksuaika. 

Tämän jälkeen voit kilpailuttaa lainan seuraavasti:

 1. Täytä hakemukseen lainasumma ja sopiva laina-aika.
 2. Jos olet käyttänyt Sortterin palvelua aiemmin, voit tunnistautua ja hakemus esitäytetään puolestasi. Muussa tapauksessa, täytä myös muut tiedot.
 3. Hakemuksesi lähetetään Sortterin yhteistyökumppaneille.
 4. Saat lainatarjouksia lähes välittömästi.
 5. Vertaile lainatarjouksia rauhassa.
 6. Allekirjoita sopiva lainasopimus pankkitunnuksilla ja vastaanota rahat tilillesi.

Parhaimmillaan lainasumma maksetaan tilille jo saman päivän aikana. Isompaa lainaa hakiessa kannattaa kuitenkin varautua muutaman päivän käsittelyaikaan.

Joskus alustavan lainatarjouksen tekemisen jälkeen pyydetään vielä tulotositteita. Nämä toimitetaan sähköisesti lainantarjoajalle, joka varmistaa tietojen vastaavan hakemuksessa annettuja tietoja. Lopullisen tarjouksen saa tämän jälkeen.

Lainojen kilpailutus Sortterilla ei sido ottamaan lainaa, joten tarjouksien joukosta ei ole pakko hyväksyä yhtäkään, mikäli ne eivät ole sopivia.

Sortter tarjoaa 100 % suomalaista palvelua

Sortter on täysin kotimainen palvelu, joka voi sen takia käyttää Avainlippu-tunnusta sivuillaan. 

Yritys on perustettu vuonna 2018, mutta sen taustajoukoista löytyy useita pitkän kokemuksen omaavia rahoitusalan ammattilaisia. Siten yrityksestä löytyy runsaasti osaamista lainamarkkinoiden suhteen.

Taloustutkimuksen vuonna 2023 teettämän tutkimuksen perusteella Sortter on Suomen luotettavin lainavertailu.

Sortterin sivuilla runsaasti taloustietoa

Sortterin talousblogi

Sortterin sivut eivät keskity pelkästään lainavertailuun, vaan tarjolla on myös blogi, josta löytyy runsaasti tietoa taloudesta.

Artikkelit keskittyvät lainojen tai lainavertailun lisäksi myös monipuolisesti muihin aiheisiin, ja niiden joukosta löytyykin runsaasti tietoa muun muassa yrittäjille.

Blogia pääsee myös selailemaan aihealueittain, jolloin löytää helposti juuri itseään kiinnostavat tekstit.

Sortter asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Sortterin asiakaspalvelu palvelee kaikissa lainavertailua koskevissa kysymyksissä. Asiakaspalvelun aukioloajat ovat poikkeuksellisen laajat, joten yhteyttä voi ottaa niin arkena kuin viikonloppuna.

Sortter asiakaspalvelu

 • Sähköposti: asiakaspalvelu@sortter.fi
 • Puhelinnumero: 09 8566 5550
 • Osoite: Bulevardi 21, 00180 Helsinki
 • Aukioloajat: ma – pe 8.00 – 21.00, la – su 9.00 – 17.00

Kokemuksia Sortterin lainavertailusta

Sortter kokemuksia käyttäjiltä

Sortter tarjoaa luotettavan lainavertailun, joka tekee lainojen kilpailuttamisesta mahdollisimman helppoa. Yritys panostaa erityisesti asiakaspalveluun, ja Sortter saakin paljon positiivista palautetta nimenomaan asiakaspalvelun ystävällisyydestä ja ammattitaidosta.

Monet kiittelevät myös palvelun nopeutta, kun laina on saatu tilille jo saman päivän aikana. Tarjoukset on myös eroteltu selkeästi, mikä tekee niiden vertailusta yksinkertaista.

Ainoat negatiiviset kokemukset palvelusta liittyvät mainoksiin. Palvelu on kuitenkin mahdollista peruuttaa olemalla yhteydessä asiakaspalveluun, jolloin myös mainosposti lakkaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Sortter?

Sortter.fi on lainavertailupalvelu, joka auttaa asiakkaita löytämään heidän tarpeisiinsa sopivimmat lainat. Palvelu vertailee eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjouksia ja esittää ne selkeästi, jotta asiakas voi tehdä faktoihin perustuvan päätöksen.

Miten Sortter.fi toimii?

Asiakas täyttää lainahakemuksen Sortterin verkkosivustolla, minkä jälkeen palvelu etsii ja vertailee eri lainanantajien tarjouksia. Asiakas saa nähdä eri lainavaihtoehdot ja niiden ehdot, kuten korot ja maksuajat, jonka jälkeen hän voi valita niistä itselleen sopivimman.

Onko Sortterin käyttö maksutonta?

Kyllä, Sortterin käyttö on asiakkaalle maksutonta. Palvelu saa korvauksen yhteistyökumppaneiltaan, eli pankeilta ja rahoituslaitoksilta, mutta tämä ei vaikuta lainatarjousten hintaan tai niiden ehtoihin.

Millaisia lainoja Sortterin kautta voi hakea?

Palvelun kautta voi hakea useita lainatyyppejä, kuten kulutusluottoja, joustoluottoja ja yhdistelylainoja. Lainasummat ja takaisinmaksuajat vaihtelevat, ja ne riippuvat asiakkaan taloudellisesta tilanteesta sekä lainanantajan ehdoista.

Tarvitaanko palvelun käyttöön vakuuksia tai takaajia?

Sortterin kautta haettavat lainat ovat vakuudettomia, mikä tarkoittaa, että lainan saamiseen ei yleensä tarvita vakuuksia tai takaajia. Lainanantajien vaatimukset voivat kuitenkin vaihdella.

Miten Sortter.fi takaa lainojen kilpailukykyiset korot?

Sortter.fi lupaa parhaan koron takuun, mikä tarkoittaa, että jos asiakas löytää muualta saman lainan halvemmalla korolla, Sortter lupaa maksaa erotuksen. Tämä kannustaa lainanantajia tarjoamaan kilpailukykyisiä korkoja palvelun kautta.