Uno Laina kokemuksia – Kannattaako uusi kilpailutuspalvelu?

Uno Laina on uusi lainavertailua tarjoava palvelu, jonka kautta voi kilpailuttaa vakuudettomat kulutusluotot ja yhdistelylainat. Se tarjoaa mahdollisuuden myös vakuudellisen yhdistelylainan kilpailuttamiseen.

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainasummat:

500 – 60 000 €

Korko:

5 – 19 %

Laina-aika:

1 – 15 vuotta

Uno Laina pikafaktat

Uno Laina on uusi pohjoismainen kilpailutuspalvelu jonka tuotevalikoimasta löytyy myös vakuudellinen yhdistelylaina.

Minkälaista lainaa Uno Lainan kautta voi hakea?

Uno Laina ulkoasu

Uno Laina on monipuolisesti lainavertailua tarjoava sivusto, jonka kautta voi kilpailuttaa uudet kulutusluotot ja yhdistellä vanhoja lainoja.

Uno Laina kulutusluotto

 • 1 000 – 60 000 euroa
 • Lainakorko 5 – 19 %
 • Takaisinmaksuaika 1 – 15 vuotta

Palvelun kautta haettavat kulutusluotot ovat vakuudettomia lainoja tai luottoja, eikä niiden käyttötarkoitusta ole erikseen rajattu. Lainan hakeminen ei edellytä takaajaa tai vakuuksia.

Uno Laina yhdistelylaina

Uno Laina mahdollistaa myös aiempien lainojen ja luottojen yhdistelyn. Myös yhdistelylainaa voi hakea korkeintaan 60 000 euroa, ja lainatarjousten korko vaihtelee 5 – 19 prosentin välillä. 

Lainoja lähdetään yleensä yhdistelemään siinä vaiheessa, kun lainoja ja luottoja on ehtinyt kertyä useampia. Yhdistelylainan tavoitteena on saavuttaa säästöä lainakustannuksissa.

Yhdistelylainaa voi lähteä hakemaan Uno Lainan kautta myös silloin, kun sinulla on maksuhäiriömerkintöjä. Tällöin suositeltavampaa on hakea vakuudellista yhdistelylainaa, mutta tapauskohtaisesti myös vakuudeton yhdistelylaina voi olla mahdollinen.

Uno Laina vakuudellinen yhdistelylaina

 • Lainasumma 30 000 – 300 000 euroa
 • Lainan vakuudeksi asetetaan asunto, mökki tai muu kiinteistö
 • Takaisinmaksuaika sovitaan yksilöllisesti, voi olla jopa 30 vuotta

Uno Lainan kautta voi myös lähteä hakemaan isompaa vakuudellista lainaa, jolloin lainasumma voi nousta vakuudetonta lainaa huomattavasti korkeammaksi. 

Maksuhäiriömerkintä ei ole välttämättä este, mikäli lainalle asetetaan vakuus ja takaaja. Harkinta tehdään kuitenkin aina tapauskohtaisesti.

Kuka voi saada lainaa Uno Lainan kautta?

Lainavaatimukset

Uno Lainan kautta voi lähteä kilpailuttamaan lainoja silloin, kun täyttää seuraavat vähimmäisvaatimukset:

 • Ikää yli 23-vuotta
 • Säännölliset kuukausitulot
 • Hakijan on oltava Suomen kansalainen tai asunut Suomessa riittävän pitkään

Uno Laina toimii lainan hakuprosessissa välittäjänä, joten se ei itse myönnä suoraan lainaa hakijoille. Tarkat kriteerit riippuvatkin aina lainanmyöntäjästä ja vaihtelevat eri toimijoiden välillä.

Kun lähtee hakemaan lainaa Uno Lainan kautta, välitetään hakemus useille palvelun yhteistyökumppaneille. Voit saada useita lainatarjouksia, joiden joukosta on helppoa löytää vertailemalla edullisin.

Lainanhakuprosessi pähkinänkuoressa

Lainan hakeminen palvelun kautta käy helposti. Vakuudellisen yhdistelylainan hakuprosessi on hieman hitaampi, mutta muussa tapauksessa lainatarjouksia saa lähes välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Lainojen kilpailuttaminen Uno Lainan kautta onnistuu seuraavasti:

 1. Valitse sopiva lainasumma tai laina-aika.
 2. Täytä muut hakemuksessa kysytyt tiedot.
 3. Uno Laina välittää hakemuksesi yhteistyökumppaneilleen ja saat tarjouksia nopeasti.
 4. Vertaile tarjouksia rauhassa ja valitse niistä sopivin.
 5. Hyväksy tarjous pankkitunnusten avulla.
 6. Vastaanota rahat tilillesi.

Lainavertailu Uno Lainan kautta on täysin ilmaista, eikä velvoita hakijaa ottamaan lainaa. Jos mikään lainatarjouksista ei ole sopiva, ei niitä ole välttämätöntä hyväksyä.

Uno Laina on uusi lainavertailupalvelu

Uno Lainan taustalla toimii suomalainen Uno Finans Oy, joka on aloittanut toimintansa Suomessa vuonna 2022. Norjassa Uno Finans on kuitenkin toiminut jo useita vuosia.

Vaikka Uno Laina on vielä melko uusi palvelu, löytyy sen taustalta runsaasti rahoitusalan osaamista. 

Yrityksen toimitusjohtajana toimiva Antti Lajunen onkin ehtinyt tekemään mittavan uran muun muassa S-pankissa, Resurs Bankissa ja Santanderilla. Uno Lainan omistaa sen työntekijät.

Uno Laina tekee yhteistyötä pohjoismaisten pankkien kanssa

Tällä hetkellä Uno Lainan kautta pääsee erityisesti kilpailuttamaan ruotsalaisia ja norjalaisia pankkeja. Sen valikoimista löytyykin pääasiallisesti muista Pohjoismaista kuin Suomesta kotoisin olevia rahoituslaitoksia.

Muut lainavertailut eivät juurikaan tarjoa mahdollisuutta vakuudellisten yhdistelylainojen kilpailuttamiseen. Siten Uno Laina tarjoaakin ainutlaatuista palvelua, jonka avulla voi lähteä yhdistämään myös hieman suuremmat vakuudettomat lainat yhdeksi vakuudelliseksi lainaksi.

Lopulliseen lainakorkoon vaikuttaa moni tekijä, mutta usein vakuudellinen laina on mahdollista saada vakuudetonta edullisemmalla lainakorolla.

Uno Lainan yhteistyökumppaneista löytyy myös pankkeja, jotka ovat joissain tapauksissa halukkaita pohtimaan lainan myöntämistä myös siinä tilanteessa, että hakijalla on maksuhäiriömerkintöjä. 

Yleensä tällöin ei kuitenkaan myönnetä lisää lainaa, vaan tarjotaan ainoastaan mahdollisuutta jo olemassa olevien velkojen yhdistelyyn. Lainojen yhdistely tässä tilanteessa saattaa edellyttää vakuuksia ja takaajaa.

Uno Laina asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Uno Lainan asiakaspalvelu auttaa kaikissa lainan hakemiseen liittyvissä kysymyksissä.

 • Sähköposti: asiakaspalvelu@unolaina.fi
 • Puhelinnumero: +358 400 270 210
 • Osoite: Mannerheiminaukio 1 A, 00100 Helsinki
 • Aukioloajat: ma – pe 9.00 – 16.00

Asiakkaiden kokemuksia Uno Lainasta

Uno Laina on vielä uudempi toimija markkinoilla, joten sen palvelusta on tarjolla vähemmän kokemuksia.

Positiivista palautetta palvelulle on annettu nopeudesta ja helppoudesta. Asiakaspalvelu on ollut ystävällistä ja työntekijät ovat olleet ammattitaitoisia.

Lisäksi asiakkaat ovat olleet erityisen tyytyväisiä lainapalvelun joustavuuteen ja siihen, että maksuvaikeudet menneisyydessä eivät välttämättä ole suoraan este lainojen yhdistelylle.

Uno Lainan yhteistyökumppanien joukosta löytyy lähinnä isoja, vakavaraisia pankkeja, joten lainojen kilpailuttaminen sen kautta on turvallista.