Zmarta kokemuksia 2023: Tutustu palveluun ennen lainanhakua

Zmarta on Ruotsista lähtöisin oleva yritys, jonka sivustolla pääsee vertailemaan lainojen lisäksi muun muassa sähkösopimuksia ja vakuutuksia. Tutustu tarkemmin Zmartan palveluihin ja asiakkaiden kokemuksiin lainavertailusta.

⭐⭐⭐⭐

Lainasummat:

1000 – 60 000 €

Korko:

4.41 – 19 %

Laina-aika:

1 – 15 vuotta

Zmarta pikafaktat

Zmarta on pohjoismaiden suurimpia vertailupalveluita. Palvelun kautta voi kilpailuttaa vakuudettomat kulutusluot ja yrityslainat.

Minkälaista lainaa Zmartan kautta voi hakea?

Zmartan lainat

Zmartan kautta voi kilpailuttaa vakuudettomat lainat ja luotot aina 60 000 euroon asti. Yhteistyökumppaneina on yli 20 pohjoismaista pankkia ja rahoituslaitosta, joille hakemus välitetään. 

Zmartan vertailua käyttämällä pääseekin tekemään laajan kilpailutuksen vain yhden hakemuksen välityksellä.

Tietoa Zmartan lainoista

 • 1 000 – 60 000 euroa
 • Takaisinmaksuaika 1 – 15 vuotta
 • Korko 4,41 – 19 %

Zmarta ei lainanvälittäjänä osallistu itse lainan myöntämiseen tai lainakoron määrittämiseen, vaan jokainen lainatarjouksen tehnyt toimija tekee sen itse.

Lainakorkoon vaikuttaa moni tekijä, joihin kuuluvat esimerkiksi lainanmyöntäjän hinnoittelu sekä lainahakemuksessa annetut tiedot. 

Korkoprosentti on yleensä edullisempi silloin, kun hakijan taloudellinen tilanne on hyvä eikä lainan takaisinmaksu tule todennäköisesti tuottamaan ongelmia.

Zmartan kautta kilpailutettavat luotot ovat joko vakuudettomia pikalainoja, kulutusluottoja tai joustoluottoja. Lainaa voi hakea myös aiempien lainojen yhdistelyä varten.

Myös yritykset voivat kilpailuttaa lainat tai hakea luottokorttia Zmartan kautta. Yrityslainojen lainasummat vaihtelevat sen mukaan, haetaanko vakuudetonta vai kiinteistövakuudellista lainaa.

Zmarta luottokortti

Zmartan sivujen kautta pystyy hakemaan myös luottokorttia. Kyseessä ei kuitenkaan ole kilpailutus, vaan tarjolla on ainoastaan Morrow Bankin luottokortti.

Morrow Bankin Mastercard sisältää kattavasti vakuutuksia, ja ostoksille saa jopa 50 päivää korotonta maksuaikaa. Tämän lisäksi ostoista kertyy bonuspisteitä, jotka voi muuttaa tietyn kertymän jälkeen käteispalautukseksi.

Kuka voi saada lainaa Zmartan kautta?

Lainavaatimukset Zmartalla

Zmartan kautta voi lähteä hakemaan lainaa silloin, kun täyttää kolme perusvaatimusta.

 • vähintään 20-vuoden ikä
 • säännölliset tulot palkasta tai eläkkeestä
 • ei maksuhäiriömerkintöjä

Nämä ovat kuitenkin vain minimivaatimukset, joten eri luotonmyöntäjillä voi olla omia tätä tiukempia vaatimuksia hakijoille. 

Zmartan yhteistyökumppanit tekevätkin hakemuksesi perusteella sinulle oman luottoarvion, jonka perusteella tehdään päätös lainan myöntämisestä. Mikäli laina myönnetään, määritetään lainatarjoukselle yksilöllinen korkoprosentti.

Zmarta lainan hakeminen – näin se onnistuu

Lainaprosessi Zmartan kautta hoituu kokonaisuudessaan netissä. Ennen kulutusluoton ottamista kannattaa kuitenkin miettiä, mikä on itselleen sopiva lainasumma, takaisinmaksuaika ja lainatyyppi.

Jos tarve on kertaluontoiselle lainalle, on vakuudeton laina usein parempi vaihtoehto. Mikäli tarkka lainasumma ei ole tiedossa tai lainaa tarvitaan useammin, voi harkita joustoluottoa.

Luottojen kilpailuttaminen Zmartan kautta onnistuu seuraavasti:

 1. Valitse sopiva lainasumma ja laina-aika.
 2. Täytä hakemukseesi myöa muut pyydetyt tiedot.
 3. Hakemuksesi välitetään Zmartan yhteistyökumppaneille ja saat hetkessä lainatarjouksia.
 4. Vertaile rauhassa saamiasi tarjouksia.
 5. Mikäli tarjousten joukosta löytyy sopiva, voit hyväksyä sen.
 6. Allekirjoita sopimus pankkitunnustesi avulla ja saat rahat tilillesi.

Huomaatkan kuitenkin että isompia lainasummia haettaessa saadut lainatarjoukset ovat vain alustavia. Lopullisen tarjouksen saaminen edellyttää palkkatositteiden tai muiden tulotositteiden toimittamista lainantarjoajalle.

Kun nämä on tarkistettu, saat lopullisen tarjouksen hyväksyttäväksi.

Zmartalla vankka kokemus vertailupalveluista

Zmarta on perustettu jo vuonna 1999, joten sillä on useamman vuosikymmenen pituinen kokemus vertailupalveluiden tarjoamisesta. Yritys toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Norjassa.

Aiemmin yritys on tarjonnut lainavertailua Suomessa Freedom Rahoitus -sivuston kautta, mutta nykyään kaikki eri brändit on kasattu Zmarta Groupin alle. Bauer Media osti Zmarta Groupin vuonna 2016.

Zmarta on laajentanut osaamistaan voimakkaasti, ja nykyään tarjolla on lainavertailun lisäksi sähkön hintojen vertailua sekä mahdollisuus kilpailuttaa vakuutuksia. Sekä yksityishenkilöt että yritykset voivat tehdä kilpailutuksia Zmartan kautta.

Zmartan kautta voi ottaa Tuloturva-vakuutuksen

Zmarta Tuloturva on vakuutustuote, jonka avulla voi turvata lainan takaisinmaksua työttömyyden tai sairastumisen varalta. Tuloturvaa voi hakea lainanhakuprosessin yhteydessä tai lisäpalveluna lainan hakemisen jälkeen.

Tuloturvaa voi hakea kaikki 18-64-vuotiaat, jotka kuuluvat Suomen sosiaaliturvan piiriin. Lisäksi edellytyksenä on se, että olet työkykyinen ja olet ollut työelämässä viimeisen puolen vuoden ajan keskeytyksettä.

Zmarta Tuloturvan hinnoittelu riippuu hakijan valitsemasta korvaustasosta.

Zmarta asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Zmartan asiakaspalveluun saa helposti yhteyden nettisivujen chatin kautta. Chat on auki arkipäivisin 9.00 – 15.00. Muina aikoina yhteyttä voi ottaa sähköpostitse, johon vastataan asiakaspalvelun aukioloaikana. Zmartalta löytyy myös puhelinpalvelu.

 • Sähköposti: info@zmarta.fi
 • Puhelinnumero: 09 4241 4444
 • Aukioloajat: ma – pe 9.00 – 17.00

Asiakkaiden kokemuksia Zmartasta

Kokemuksia Zmartasta lainanhakijoilta

Zmarta on iso ja kokenut lainavertailua tarjoava palvelu, joten sen kautta voi kilpailuttaa lainatarjoukset, vakuutukset ja sähkösopimuksen luotettavasti.

Positiivista palautetta Zmarta saa erityisesti sivuston selkeydestä, jossa lainahakemuksen täyttäminen käy helposti. Lainatarjouksia saadaan heti hakemuksen lähettämisen jälkeen, ja lainaprosessi etenee nopeasti.

Monet ovat löytäneet Zmartan avulla lainaa edullisella korolla. Lainojen kilpailuttamisen hyödyt ovat olleet selkeät, kun lainatarjousten hinnoittelussa on ollut vaihtelua. Vertailu on mahdollistanut edullisimman lainatarjouksen löytämisen ja hyödyntämisen.

Zmartasta ei löydy juurikaan negatiivista palautetta. Tyytymättömyyttä on aiheuttanut lähinnä se, että hakija ei ole saanut lainatarjouksia tai niiden korko on ollut liian korkea. 

On kuitenkin hyvä muistaa, että Zmarta ei osallistu päätöksentekoon lainan myöntämisen suhteen, vaan toimii ainoastaan lainanvälittäjänä.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Zmarta?

Zmarta on lainojen vertailupalvelu, joka auttaa kuluttajia löytämään ja vertailemaan eri lainatarjouksia. Palvelu tarjoaa yleiskatsauksen useiden lainanantajien tarjoamiin lainoihin, jolloin asiakkaat voivat helposti vertailla korkoja, maksuehtoja ja muita lainan ominaisuuksia.

Kuinka paljon lainaa voin hakea Zmartan kautta?

Zmartan kautta voi hakea lainaa 1000 – 60 000 euroa. Tarkka lainasumma riippuu lainanantajan vaatimuksista ja hakijan taloudellisesta tilanteesta.

Mitä vaatimuksia minun tulee täyttää saadakseni lainaa Zmartan kautta?

Yleiset vaatimukset lainan saamiseksi sisältävät vähimmäisikärajan (20 vuotta), säännölliset tulot, puhtaat luottotiedot ja Suomen kansalaisuuden tai pysyvän oleskeluluvan. Huomaathan kuitenkin, että jotkut lainanantajat voivat asettaa lisävaatimuksia hakijoille.

Miten Zmarta.fi lainavertailu toimii?

Asiakas täyttää lainahakemuksen Zmarta.fin verkkosivuilla, johon sisältyy tietoa heidän taloudellisesta tilanteestaan ja lainatarpeistaan. Tämän jälkeen Zmarta vertailee eri lainanantajien tarjouksia ja esittää asiakkaalle sopivimmat vaihtoehdot.

Onko palvelun käyttö maksullista?

Ei, Zmarta.fin käyttö on asiakkaille maksutonta. Zmarta saa komission lainanantajilta, mutta tämä ei vaikuta asiakkaalle tarjottavan lainan hintaan tai ehtoihin.

Miten nopeasti saan lainapäätöksen Zmartan kautta?

Lainapäätöksen saaminen voi vaihdella muutamasta minuutista muutamaan päivään riippuen lainanantajasta ja hakemuksen yksityiskohdista. Useimmissa tapauksissa päätös tehdään kuitenkin nopeasti, joskus jopa heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.